MSX banner
 Home

Tool BlockstransparantNEtransparantEN

Ontwikkelaar: RAY2DAY MSX SOFTWARE
Uitgever: RAY2DAY MSX SOFTWARE
Jaar: 2021
Product ID: R2D003
Medium: 16KB ROM cartridge
Geluid: PSG

MSX Tool Blocks

Tool Blocks is het derde MSX spel dat ik gemaakt heb. Het betreft een puzzel/platform spel.

Na creatie van Litter Box ben ik gestart met het programmeren van een basis voor een nog verder te ontwikkelen platform spel. Welke vorm het exact zou krijgen was toen ik er aan begon nog niet bekend. Ik wist überhaupt niet of een soepel lopend platform spel in MSX-BASIC haalbaar was. Ik ben begonnen alles zo efficient mogelijk, stap voor stap te programmeren; sprites, sprite beweging (waaronder de animatie zelf), traplopen, springen, rand detectie, het verschuiven van de blokken, vallen van de blokken, sleutel pakken, openen van deuren etcetera etcetera.

Ik ben zeer tevreden over het uiteindelijke resultaat en hoe dat ik dingen geprogrammeerd heb. Er is denk ik niet veel dat ik anders had kunnen doen. Misschien had achteraf gezien de sprong wat beter gekund. Qua snelheid is het wel zo'n beetje het maximale dat uit BASIC te halen is. Vandaar ook geen vijanden. Wel had ik graag wat meer stages in het spel willen verwerken, iets wat jammer genoeg door de beperkte ruimte in de ROM niet mogelijk was.

Het spel is zeer goed ontvangen in de MSX scene en de reactie waren overweldigend. Een perfecte aanmoediging voor mij om door te gaan met programmeren. Ook Tool Blocks heb ik ingezonden voor de MSX Dev. Samen met spellen van andere ontwikkelaars, is Tool Blocks als freeware te downloaden op de website van de MSX Dev '21. Voor de beste spelervaring speel je het spel natuurlijk op een échte MSX!

Tool Blocks screenshot 1Tool Blocks screenshot 2

SPEEL ONLINE - KLIK HIER!

 MSX verzameling
 RAY2DAY MSX SOFTWARE
  Mission2Mir
  Litter Box
 Tool Blocks
  Square Ball

 MSX informatie

 MSX spelbesprekingen

 MSX emulatie

 Links

Zilog Inside

Online Musea