MSX banner
 Home

Litter BoxtransparantNEtransparantEN

Ontwikkelaar: RAY2DAY MSX SOFTWARE
Uitgever: RAY2DAY MSX SOFTWARE
Jaar: 2020
Product ID: R2D002
Medium: 16KB ROM cartridge
Geluid: PSG

MSX Litter Box

Litter Box is het tweede spel dat ik gemaakt heb voor MSX. Het is een doolhofspel (maze game) gebaseerd op klassieke MSX arcade doolhofspellen zoals Pacman en Lady Bug.

Alhoewel ik stapje voor stapje assembly aan het leren ben, had ik voor het maken van dit spel even een stap terug gedaan. Doel voor mezelf bij dit project was om te kijken ofdat het mij zou lukken om een dergelijk spel te maken binnen de limieten van MSX-BASIC.

Ook met Litter Box ben ik projectmatig te werk gegaan. Ik heb het als volgt geprogrammeerd; eerst de sprites en sprite beweging (waaronder de animatie zelf) inclusief rand detectie, daarna punten eten, score en tijdslimiet, het poepen van de poes en de pauze optie en uiteindelijk de vijanden (en beweging hiervan). Van deze laatste krijg ik veel opmerkingen dat dit wat meer AI / intelligenter had gekund. Ook al ben ik het zeer eens met de kritiek, moeten mensen wel begrijpen dat het voor mij was het de eerste keer dat ik überhaupt 'bewegende' vijanden heb geprogrammeerd. De honden lopen mooi en redelijk random rond en wat dat betreft vind ik het dus geslaagd en eigenlijk wel goed gelukt.

De basis van het spel was op uiteindelijk snel geprogrammeerd. Echter de puntjes op de i zetten, zodat het allemaal wat efficienter liep en het aanbrengen van verbeteringen, koste me wat extra tijd. Ik ben zelf zeer tevreden over het behaalde eindresultaat. Ook in de MSX scene vind men het spel leuk en origineel.

Net als mijn andere spellen is Litter Box als freeware te downloaden op de website van de MSX Dev '20. Voor de beste spelervaring speel je het spel natuurlijk op een échte MSX!

Litter Box screenshot 1Litter Box screenshot 2

SPEEL ONLINE - KLIK HIER!

 MSX verzameling
 RAY2DAY MSX SOFTWARE
  Mission2Mir
 Litter Box
  Tool Blocks
  Square Ball

 MSX informatie

 MSX spelbesprekingen

 MSX emulatie

 Links

Zilog Inside

Online Musea