MSX banner
 Home

Square BalltransparantNEtransparantEN

Ontwikkelaar: RAY2DAY MSX SOFTWARE
Uitgever: RAY2DAY MSX SOFTWARE
Jaar: 2021
Product ID: R2D004
Medium: 16KB ROM cartridge
Geluid: PSG

MSX Tool Blocks

Square Ball is een concept bedacht door Martin Krooshof (aka Mafcase). Als samenwerking ben ik hiermee in 2013 gestart met programmeren, nadat ik vast liep met Ed Venture (een niet afgemaakt/niet uitgebracht spel). Een kort filmpje van Square Ball (pilot versie) uit die periode is te zien op het YouTube kanaal MSXFilmpje van Age Lamertsma (aka Malz). Het is een demonstratie van een van de eerste versies van het spel op MSX club Mariënberg.

Het spel is destijds niet afgemaakt vanwege de beperkingen met betrekking de beschikbare ruimte. Het leek er destijds op dat we maar drie velden of zo kwijt konden en dat vond ik echt te weinig.

Vele jaren later, na het maken van Tool Blocks, heb ik opnieuw gekeken naar Square Ball. Door wat aanpassingen is het nu wel gelukt om het spel af te maken. Het aantal velden is nog steeds beperkt, maar gelukkig wel wat meer dan drie. Daarnaast is het efficiënt geprogrammeerd en de beschikbare ruimte is letterlijk tot op de laatste byte benut.

Het spel is zeer goed ontvangen in de MSX scene en de reactie waren overweldigend. Een perfecte aanmoediging voor mij om door te gaan met programmeren. Ook Tool Blocks heb ik ingezonden voor de MSX Dev. Samen met spellen van andere ontwikkelaars, is Tool Blocks als freeware te downloaden op de website van de MSX Dev '21. Voor de beste spelervaring speel je het spel natuurlijk op een échte MSX!

Square Ball screenshot 1Square Ball screenshot 2

SPEEL ONLINE - KLIK HIER!

 MSX verzameling
 RAY2DAY MSX SOFTWARE
  Mission2Mir
  Litter Box
  Tool Blocks
 Square Ball

 MSX informatie

 MSX spelbesprekingen

 MSX emulatie

 Links

Zilog Inside

Online Musea