MSX banner
 Home

Mission2MirtransparantNEtransparantEN

Ontwikkelaar: RAY2DAY MSX SOFTWARE
Uitgever: RAY2DAY MSX SOFTWARE
Jaar: 2010
Product ID: R2D001
Medium: 16KB ROM cartridge
Geluid: PSG

MSX Mission2Mir

Mission2Mir is het aller eerste MSX spel dat ik gemaakt heb. Het is een zogenaamde shooter (shoot 'em up) gebasseerd op klassieke MSX arcade shooters als Galaga en Galaxian.

Doel voor mezelf bij dit project was om te kijken ofdat het mij zou lukken om een dergelijk spel te maken compleet met schietend ruimtevoertuig, vreemde bewegende buitenaardse wezens, score/hi-score, fonkelende sterren hemel enzovoorts en waarbij het spel voor BASIC doende qua timing en snelheid aardig loopt. Daarnaast vond ik het erg belangrijk dat het een spannend en prettig speelbaar actiespel zou worden.

Ik had me geen deadline opgelegd toen ik begon met het maken van het spel, maar ik vond het erg leuk om weer bezig te zijn met programmeren.

Nu, achteraf gezien, zie ik dat ik dingen anders had kunnen programmeren, veel beter en veel effectiever. Maar aangezien het mijn eerste BASIC spel is dat ik gemaakt heb, is het best wel aardig. Ook in de MSX scene is het spel goed ontvangen.

MSX Dev is een competitie om programmeurs aan te moedigen om nieuwe spellen te ontwikkelen voor MSX. Ieder jaar kijk ik weer vol smart en nieuwsgierigheid uit naar nieuwe spellen ontwikkeld door de creatieve mede MSX gebruiker. Nu ik zelf een spel heb gemaakt, werd mij verzocht dit spel in te zenden. En natuurlijk heb ik dat dan ook gedaan. Samen met spellen van andere ontwikkelaars, is Mission2Mir als freeware te downloaden op de website van de MSX Dev '10. Voor de beste spelervaring speel je het spel natuurlijk op een échte MSX!

Mission2Mir screenshot 1Mission2Mir screenshot 2

SPEEL ONLINE - KLIK HIER!

 MSX verzameling
 RAY2DAY MSX SOFTWARE
 Mission2Mir
  Litter Box
  Tool Blocks
  Square Ball

 MSX informatie

 MSX spelbesprekingen

 MSX emulatie

 Links

Zilog Inside

Online Musea